Меню Затваряне

Превод на пълномощно за шофиране на кола в Турция

Превод на пълномощно за автомобил при пътуване в Турция

Как да оформите пълномощно ако се наложи да управлявате автомобил в страна извън Европейския Съюз, каквато е Турция? Особено, когато не сте собственик на моторното превозно средство…

Нека разгледаме случая, когато не сте собственик на колата, която възнамерявате да шофирате в Турция. Възможно е, тя да е собственост на ваш роднина, приятел, шеф, лизингодател… Вече се предполага, че разполагате с нотариално заверено пълномощно за управлението на въпросното МПС.

Тези пълномощни се издават във всяка нотариална кантора, те са стандартни и се отнасят както за територията на Република България, така и за чужбина. Накратко, в тях се казва, че имате правото да представлявате собственика на МПС по отношение на неговото шофиране и правно обслужване.

Когато желаете да шофирате колата в Република Турция, е необходимо да направите заклет превод на това пълномощно (или да извадите ново) на турски и/или английски език. Не е необходима легализация и поставянето на заверка Апостил!

Ние, в Агенция за преводи Nu Colours приемаме поръчки за такива заклети преводи на турски и английски език, даже през почивните дни! Изпълнението им става на следващия работен ден. Свържете се с нас!

Превод на пълномощно за автомобил при пътуване в Турция
Превод на пълномощно за автомобил при пътуване в Турция; photo Sadat Bela

4 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *